Стари събития

Да гласуваме за АБВ!
Защото:…        Защото НОВА СИЛА не участва със свои кандидати на изборите, насрочени за 25 май 2014 г. Защото тези избори са за членове на Европейския парламент от Република България. Защото проблемите на България не могат да се решават в Европейския парламент, те трябва да получават своето решение в българското Народно събрание. Затова предстоящите избори за Европейски парламент имат значение само като отражение върху бъдещите български парламентарни избори.
        Защото от всички участващи в предстоящите евроизбори само АБВ се обяви за решаване на проблемите в демографията, националната сигурност, образованието, икономиката, културата. И представи своите инициативи не като догма, а като теми за обсъждане. И заяви като каузи строителството на АЕЦ „Белене“, отмяната на плоския данък и други отдавнашни приоритети на НОВА СИЛА.

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

Всички българи – на референдум!
И да гласуваме с „ДА”!        На 27 януари всички българи трябва да гласуваме. За да бъде зачетен референдумът. И за да бъдат защитени интересите на България. Защото:
        Ако референдумът не бъде зачетен, заради предателски високия праг на избирателско участие според сегашния закон, това ще бъде повод продажниците на българските национални интереси да твърдят, че българите не искат, следователно и не могат, сами да решават съдбата си. А когато НОВА СИЛА влезе във властта, прагът на валидно участие ще бъде намален на нормалните 10 на сто от избирателите.

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

Господин министър-председател, къде са милиардите?        Наскоро един доказано авторитетен български икономист припомни тъжната истина – че бедна България прави подаръци на по-богатия от нея Европейски съюз: Защото за петте години, откакто сме в ЕС, усвоените от България евросредства са около 2 млрд. евра, а поне 3 млрд. сме платили като вноски.
        Съзнателно не споменавам името на икономиста, за да не насоча към неговата личност гнева на министър-председателя.

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

ФИНАНСОВ ГЛОБАЛИЗЪМ И НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИЗЪМ        Глобализацията е обективен исторически процес. Той не е от вчера, а от преди 500 години. С великите географски открития се постави началото на обединяването на всички племена и народи в това, което днес наричаме Човечество. Истинската история на човечеството е историята на науката и технологиите. Симбиозата наука-технология-финансиране-икономика се нуждаеше от възникването на мощни национални държави. Има ли днес симптоми за изчезване на националната държава?

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

ГЛОБАЛНОТО ЗЛО С МАСКАТА НА ДОБРОТО        В една своя статия големият американски хуманист Ноъм Чомски нарече сегашната политика на Съединените Щати „рационален фашизъм”. И действително в събитията, които наблюдаваме през последните десетилетия могат лесно да се открият чертите на фашизма: огромни финансови ресурси за нови оръжия и милитаризация на производството, безапелационно натрапване на света на собствената държавна идеология и провъзгласяване на „нов световен ред”, тотален шпионаж, търсене на „жизнено пространство” в Африка, Азия и навсякъде където има енергийни източници, принуждаване на съюзниците да вадят горещите кестени от военните огнища.

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

Защо НОВА СИЛА подкрепя Путин        Защото Путин показа и доказа, че е най-добрият за Русия, а оттам и за света, към който принадлежи и нашата многострадална България. А нас ни интересува преди всичко България.
        Защото никой от сегашните му опоненти не може да се сравнява с него. Говорим за избори с кокретни кандидати, а не с абстрактни пожелания.


(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

ОБРЪЩЕНИЕна политическа партия НОВА СИЛА по повод позорната декларация на българския парламент за „етническо прочистване” по време на възродителния процес.


(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

Съобщение        На 14 януари 2012 г. (събота) ще се проведе общонационален протест против шистовия газ, под надслов: „Българино, стани и защити земята си!”
        Протестът е организиран от движение „Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ в България, по метода хидравлично разбиване”.

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

До Г-н Георги Първанов – Президент на Република България


Призив на на политическа партия НОВА СИЛА
относно Евразийския икономически съюз(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

България пред избор        Демокрацията е хубаво нещо, но това което става от 20 години насам не е демокрация. Това е заговор срещу българския народ.
        Моите връстници на село спят по нивите и лозята, за да си пазят реколтата от цигански набези. Горите се секат поголовно от банди, на които нито кметове, нито горски служители възразяват. Младите и способни българи бягат на запад...


(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

Обява за политически търг
(памфлет)        Внимание! Политическа партия НОВА СИЛА обявява търг с явно наддаване за желаещите да получат подкрепата на партията за предстоящите президентски избори.
        За да изглежда всичко законно, договорът с този, който спечели търга, ще бъде сключен формално за извършване на консултантски услуги. Както е известно, в днешна България консултантските услуги са дейност, която обикновено се оповестява, само ако се наложи консултантът да обяснява свои доходи.


(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

ДЕКЛАРАЦИЯ относно кървавата провокация в Катуница        Националното ръководство на Политическа партия НОВА СИЛА настоява – Министерският съвет на Република България с министър-председател Бойко Борисов да отговори пред българската общественост на следните въпроси:
        Какво всъщност бе извършено в Катуница на 23.09.2011 г. и чия е вината за тази кървава провокация? По чие нареждане полицията не обърна никакво внимание на сигналите за закани с убийства, след което пропусна шофьора-убиец да излезе извън България? По чие нареждане...

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

ДЕКЛАРАЦИЯ относно престъпното мълчание на кабинета        Националното ръководство на Политическа партия НОВА СИЛА настоява – Министерският съвет на Република България с министър-председател Бойко Борисов да отговори пред българската общественост на следните въпроси:

(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)

Ционист обяви българите за нетолерантни


        На 08.07.2011 г. в Информационна агенция КРОСС е публикувано интервю с Максим Бенвенисти – председател на „Шалом” (организация на евреите в България). В това интервю Бенвенисти заявява: „Българинът не е антисемит по душа, но не бих го нарекъл и особено толерантен.” Бенвенисти се сърди, че някогашният Старозагорски митрополит Методий Кусев „сега се споменава като будител”, а всъщност бил „подбудител” на процеси срещу евреите. След това Бенвенисти се оплаква, че „Първите антисемитски идеи идват от императорска Русия” и без видима връзка споменава, че „Коминтерна се председателства от Зиновиев, който е евреин.” После Бенвенисти се учудва, че „В северозападна България няма нито един евреин”, но сайтовете там били „пълни с антисемитски позиции и текстове” и заключава: „Днес, много българи мразят евреите без дори да са виждали евреин.” (Цитатите са предадени без никаква редакция, а по-долу е откопирано цялото интервю).
(ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ)