Д Е К Л А Р А Ц И Я
на политическа партия НОВА СИЛА

относно провокация срещу партията


          От няколко дни в медийното пространство се разпространяват видеоклип и текстове, според които активисти на политическа партия НОВА СИЛА били „празнували рождения ден на Хитлер”.
          Националното ръководство на политическа партия НОВА СИЛА преценява разпространението на тези „материали” като груба провокация срещу партията. Защото:
          НОВА СИЛА се отнася отрицателно към всички човеконенавистнически явления, включително към ционизма. А Хитлер е продукт именно на ционизма, чийто проект е имал за главна цел взаимното обезсилване на Русия (тогава СССР) и Германия. Друг е въпросът, че създателят не винаги успява да контролира напълно своето произведение. Така че НОВА СИЛА не може да симпатизира на Хитлер.
          Единият от поименно оклеветените – Тихомир Томов – е член на Висшия политически съвет на НОВА СИЛА и областен координатор на същата партия за област Стара Загора. Той е известен със своята активност при разобличаването на пропуските, нарушенията и престъпленията на управляващите. Освен това, същият наскоро осъди прокуратурата на Република България, Районния и Окръжния съд в Стара Загора за причинени вреди от незаконно повдигнато обвинение (именно този съдебен успех са празнували Томов и негови приятели). И може би най-важното за случая – Томов успя да издейства публикуването на декларацията на НОВА СИЛА относно незаконното нападение на държавата Израел върху „Флотилията на свободата”. Публикацията е от 02.06.2010 г., във в.„Старозагорски новини” – другите медии, които послушно отговарят на министър-председателя, че не им „оказва натиск”, я премълчаха, както обикновено премълчават политическите прояви на НОВА СИЛА.
          Другият поименно оклеветен – Спас Пашов – също член на Висшия политически съвет на НОВА СИЛА, е сред най-активните общински съветници в Стара Загора, който редовно подава сигнали за нарушения на общинските власти и задава въпроси, неудобни за администрацията, включително и за кмета на Стара Загора, който е от управляващата партия ГЕРБ.
          Тортата с изображението на свастика върху нея и портретът на Хитлер, които са отразени в „материалите”, са били шеговито предупреждение, отправено от местен журналист към активистите на НОВА СИЛА – че ги очакват провокации. Виждаме, че това предупреждение не е било неоснователно.
          „Материалите” са обсъждани в национален ефир от общински съветник на Атака, която изпълнява ролята на политическа прислуга на ГЕРБ. Същият общински съветник преди две години се прослави с изработването и публичната демонстрация на опаковка за политически „сапун Атака”.
          В заключение националното ръководство на политическа партия НОВА СИЛА заявява следното:
          НОВА СИЛА не се влияе от провокациите и не се съобразява с желанията на задгранични институти, които са враждебни към България – за разлика от партиите, които в момента упражняват властта, както и от тези, които се преструват на опозиция.
          Ето защо неприятелите на България ще останат разочаровани – НОВА СИЛА няма да осъди незаслужено своите активисти.
          Националното ръководство на НОВА СИЛА намира за излишно да поставя въпроса за „авторството” на заснемането и разпространяването на споменатия „клип” – както е добре известно, главната дейност на сегашното правителство се изразява в производството на късометражни филми с криминална тематика.
          Иначе ние добре разбираме причините, както за шпионирането, така и за нервността на управляващите: НОВА СИЛА е единствената българска политическа партия, която аргументирано критикува многогодишното бездействие на последните няколко правителства по отношение на изгодните за България енергийни проекти, и която настоява за неутрализиране на военното присъствие и административното влияние на САЩ в нашата страна.Централен комитет на политическа партия НОВА СИЛА
Председател: Антон Сираков

09.06.2010 г.
София